Container reiniging installatie

De container reiniging installatie is gebouwd als vaste opstelling, een semi automatische installatie voor het inwendig reinigen van kunststof en stalen containers, met een werkruimte voor handmatige reiniging van de buitenkant.

Klant

Milieu Service Nederland

Jaar

2022

Product

Container reiniging installatie

vraag van de klant

Voor de klant hebben wij in het verleden al eerder een container reiniging installatie gebouwd op basis van een afzetcontainer. Het is een afval verwerkend bedrijf dat de service aanbied, om volle (vieze) containers om te ruilen voor lege schone containers. De klant heeft daarom veel containers die gereinigd moeten worden, om schone containers aan te kunnen bieden tijdens de volgende container leging.

De klant was opzoek naar een container reiniging installatie met de volgende wensen:

  • een vaste opstelling
  • meer capaciteit
  • meer werk ruimte
  • meer verschillende type containers kunnen reinigen
  • automatische afvoer van afval uit de containers
  • beter filter systeem voor meer hergebruik spoelwater
  • lagere vloer, voor een makkelijkere aan en afvoer containers
  • mogelijkheid tot toevoegen zeepsop

De Gerealiseerde oplossing

De container reiniging installatie is gebouwd als vaste opstelling van 8.000×3.500×2.900 mm met meer capaciteit, een doseersysteem voor zeepsop, een grotere werkomgeving, een lagere vloer hoogte, een afval afvoer systeem en een water filtersysteem.
De container reinigingsinstallatie is bedoeld voor het reinigen van lege kunststof en stalen afval containers, met een inhoud van 140 t/m 1600 liter. De reinigingsinstallatie kan 1 of 2 afval containers per cyclus reinigen, dit is afhankelijk van de container inhoud.
140 t/m 240 liter container inhoud:keuze uit 1 of 2 afval containers per cyclus
240< t/m 1600 liter container inhoud: 1 afval container per cyclus

De container reinigingsinstallatie is voorzien van een 2.000 liter watertank met een doseer systeem om zeepsop toe te kunnen voegen. De container reinigingsinstallatie is uitgevoerd met meer pomp capaciteit en een grotere werkomgeving, zodat de afval containers beter en gemakkelijker gereinigd kunnen worden. De container reinigingsinstallatie vloer is flink gereduceerd waardoor het naar binnen brengen van de afval containers gemakkelijker is geworden. Ook heeft de opstelling 2 in/uitgangen met lange oprijplaten, voor een betere doorstroming. De container reinigingsinstallatie is uitgevoerd met een filtersysteem, waarbij het rest afval dat uit de afval container komt en het spoelwater van elkaar wordt gescheiden en gefilterd. Het gefilterde water kan worden terug gepompt naar de watertank of worden afgevoerd. Het rest afval uit de afval containers wordt met een transportband afgevoerd, naar een daarvoor bestemde afval container.

In de reinigingsinstallatie kan de afval container semi automatisch worden gereinigd aan de binnenkant. Met de bedieningspanelen kunnen diverse afstellingen gedaan worden voor de verschillende type afval containers en verschillende reinigingsprogramma’s gekozen worden. De buitenkant van de afval containers kunnen worden gereinigd met de handspuiten.
De afval container wordt voor het kantelrek geplaatst. Met behulp van het kantelrek wordt de afval container opgepakt en gekanteld, terwijl de waskop(pen) in de afval container worden gebracht. De waskop(pen) zorgt ervoor dat de afval container van binnen wordt gereinigd met (warm) water onder een hoge druk. Na het reinigen wordt de afval container op de grond gezet door het kantelrek en kan de afval container worden weg gehaald.

Product Gallerij

Is uw project net een beetje anders?

De Groot Metaalbewerking is een familiebedrijf dat werkzaamheden verricht in de metaal, hydrauliek, machinebouw en losse verkoop van diverse materialen en onderdelen. Wij ontwerpen en bouwen machines geheel naar wens van de klant, persen veel hydrauliek slangen en doen verschillende reparatiewerkzaamheden op korte termijn. Wij hebben een grote diversiteit aan onderdelen op voorraad waardoor we snel kunnen werken en leveren.

2024 © Alle rechten voorbehouden