Zaag, Boor en ponswerk

Voor het zagen, boren, ponsen en persen van materialen, hebben wij verschillende machines staan. Elke machine heeft zijn functionaliteit en staat opgesteld naast de voorraad materialen.

Grote bandzaagmachine

Onze bandzaagmachine is voorzien van een rollenbaan waarmee wij lengtes van 12 meter kunnen zagen. De bandzaagmachine wordt gebruikt voor strippen tot een maximale breedte van 500mm, kokers en balken van maximaal 380×380 mm, buizen en assen tot maximaal rond 380 mm te zagen.

Cirkelzaagmachine

Voor het zagen van kleinere kokers, strippen, assen, buizen, hoekprofielen, U-profielen en T-profielen, hebben wij een Kaltenbach cirkelzaagmachine staan, waar we snel en precies mee kunnen zagen.

Middelste bandzaagmachine

Onze bandzaagmachine is voorzien van een rollenbaan van ruim 7 meter aan beide zijdes van de zaag en staat voor onze paternosterkasten. In onze twee paternosterkasten hebben wij diverse assen liggen en vanuit de paternosterkasten komt het materiaal direct op de rollenbaan van de bandzaagmachine te liggen. De bandzaagmachine  kan maximaal rond 230 mm zagen.

Kleine bandzaagmachine

Onze kleine bandzaagmachine gebruiken we voor het zagen van RVS en Aluminium. De kleine bandzaagmachine staat apart opgesteld bij onze RVS en Aluminium materiaal stelling, zodat het zaagwerk gescheiden blijft van het staal.

Boormachines

Voor het boren van gaten hebben we verschillende machines staan, kolomboor en radiaalboormachines. Met de kleine kolomboormachine kunnen we snel en veel kleine gaten boren. Met onze grote radiaalboormachines kunnen we grote gaten boren met onze spiraalboren, tot een diameter van 70 mm. 

Ponsmachine

Om snel gaten in staal, RVS of Aluminium platen te maken, hebben we een ponsmachine staan. Met onze ponsmachine kunnen we gaten ponsen in platen tot een maximale dikte van 15 mm. In platen tot 8mm dik kunnen we gaten ponsen t/m een diameter van 50 mm. Met de ponsmachine kunnen we niet alleen ronde gaten ponsen, maar ook sleufgaten of vierkante gaten. 

Werkplaatspers klein

Voor de kleine pers werkzaamheden zoals het richten van materiaal of lagers persen hebben wij een werkplaatspers staan van met een perscapaciteit van 40 ton. De pers heeft de afmetingen van 840 mm tussen de staanders, 270 mm bed breedte en een hoogte tussen het bed en de pers van maximaal 850 mm.

Werkplaatspers groot

Voor de grote pers werkzaamheden zoals het richten van materiaal of lagers persen hebben wij een werkplaatspers staan van met een perscapaciteit van 100 ton. De pers heeft de afmetingen van 1.600 mm tussen de staanders, 500 mm bed breedte en een hoogte tussen het bed en de pers van maximaal 850 mm.

De Groot Metaalbewerking is een familiebedrijf dat werkzaamheden verricht in de metaal, hydrauliek, machinebouw en losse verkoop van diverse materialen en onderdelen. Wij ontwerpen en bouwen machines geheel naar wens van de klant, persen veel hydrauliek slangen en doen verschillende reparatiewerkzaamheden op korte termijn. Wij hebben een grote diversiteit aan onderdelen op voorraad waardoor we snel kunnen werken en leveren.

2024 © Alle rechten voorbehouden