Zelf rijdende bitumenketel

Voor onze klant hebben wij een zelf rijdende bitumenketel ontwikkeld en gerealiseerd die volledig elektrisch aangedreven is. De machine is voorzien van een groot accupakket, gewone rijwielen en tramspoorwielen.

Klant

Noordzij Bitumenverwerking

Jaar

2022

Product

Zelf rijdende bitumenketel

vraag van de klant

Onze klant is gespecialiseerd in het aanbrengen van bitumineuze voegvullingen en specialist in het aanbrengen van tramrail voegen. Zo is het van belang dat er tussen het asfalt en de tramrails een flexibele voeg wordt aangebracht, i.v.m. het krimpen en uitzetten van de twee verschillende materialen.

De klant heeft al eerder een freesmachines door ons laten ontwikkelen en bouwen voor het frezen van voegen lang de tramrails. Nu waren ze opzoek naar een zelf rijdende bitumenketel om de gemaakte voegen langs de tramrails te kunnen vullen met bitumen.

Eisen en wensen van de klant:

  • De machine moet over de weg en over het tramspoor kunnen rijden
  • De machine moet geschikt zijn voor Nederlands en Belgisch tramspoor
  • Machine moet gemakkelijk van en naar het spoor kunnen rijden
  • De machine moet elektrisch aangedreven zijn i.v.m. de emissie-eisen in steden
  • De bitumenketel van de klant moet gebruikt worden
  • Het roerwerk en pompen van de bitumenketel moeten elektrisch aangedreven zijn
  • Er moet voldoende ruimte zijn voor de gasflessen van de branders t.b.v. de bitumenketel
  • Een mogelijkheid tot het meenemen van een compressor / generator unit

De Gerealiseerde oplossing

Wij hebben voor de klant een zelf rijdende bitumenketel ontwikkeld met een 58kWh accupakket, bijpassende omvormers en aansturing. De zelf rijdende bitumenketel kan over de straat en over tramspoorbanen met verschillende breedtes rijden.

De rijwielen van de zelf rijdende bitumenketel kunnen omhoog en omlaag pendelen waardoor er gekozen kan worden om te rijden op de rijwielen of op de spoorwielen. In de zelf rijdende bitumenketel staat de door de klant aangeleverde bitumenketel waarvan het roerwerk en de pompen elektrisch worden aangedreven via het accupakket. De branders van de bitumenketel worden gestookt op gas, waarvoor een rek is gerealiseerd voor de gasflessen.

Product Gallerij

Is uw project net een beetje anders?

De Groot Metaalbewerking is een familiebedrijf dat werkzaamheden verricht in de metaal, hydrauliek, machinebouw en losse verkoop van diverse materialen en onderdelen. Wij ontwerpen en bouwen machines geheel naar wens van de klant, persen veel hydrauliek slangen en doen verschillende reparatiewerkzaamheden op korte termijn. Wij hebben een grote diversiteit aan onderdelen op voorraad waardoor we snel kunnen werken en leveren.

2024 © Alle rechten voorbehouden