Sleufloze draineermachine

De klant is specialist in draineer werkzaamheden en zocht een sleufloze draineermachine voor achter zijn trekker. De machine heeft één mes wat door de grond snijdt, hier gaat de drainageslang doorheen, zo de grond in.

Klant

Reyneveld drainage

Jaar

2007

Product

Sleufloze draineermachine

vraag van de klant

De klant is gespecialiseerd in drainage werkzaamheden en alleen in het bezit van sleuvenfreesmachines. Hierbij wordt een sleuf in de grond gefreesd en vervolgens de drainageslang erin gelegd. Dit geeft veel schade aan een grasmat en is een tijdrovende klus.

Daarom de vraag:
Kunnen jullie een sleufloze draineermachine maken, passend achterop een trekker met luchtbanden. Met een diepte instelling met behulp van een laser en een automatisch vlak stelling van de machine voorover, achterover en zijdelings.

De Gerealiseerde oplossing

We hebben een sleufloze draineermachine gerealiseerd met een enkel mes wat door de grond heen snijdt en waar doorheen de drainageslang de grond in wordt geleid. Het mes kan naar achteren geschoven worden om het inzetten van het mes aan de slootkant mogelijk te maken. Daarna schuift het mes weer naar voren waardoor de benodigde trekkracht vermindert. Deze constructie zorgt ervoor dat de machine relatief weinig trekkracht nodig heeft en geeft daardoor weinig beschadigingen aan de bodem. De diepte instelling wordt automatisch gecorrigeerd met een laser en de machine wordt automatisch voorover, achterover en zijdelings vlak gesteld.

Product Gallerij

Is uw project net een beetje anders?

De Groot Metaalbewerking is een familiebedrijf dat werkzaamheden verricht in de metaal, hydrauliek, machinebouw en losse verkoop van diverse materialen en onderdelen. Wij ontwerpen en bouwen machines geheel naar wens van de klant, persen veel hydrauliek slangen en doen verschillende reparatiewerkzaamheden op korte termijn. Wij hebben een grote diversiteit aan onderdelen op voorraad waardoor we snel kunnen werken en leveren.

2024 © Alle rechten voorbehouden