Container reinigingauto

Deze containerwasser opbouw is gerealiseerd op een Renault Master RE, voor het reinigen van kunststof containers. De opbouw is voorzien van watertanks, diverse waterpompen, waskoppen en een handspuit.

Klant

Bader Container Reiniging

Jaar

2023

Product

Container reinigingauto

vraag van de klant

De klant wil onderweg kunststof containers kunnen reinigen, nadat de containers geleegd zijn.

Met de eisen en wensen:

  • De te wassen kunststof containers hebben een inhoud tussen de 120 liter en 1.100 liter
  • Er moeten twee kleinere containers tegelijkertijd of 1 grote container gewassen kunnen worden
  • De mobiele was installatie moet automatisch zijn
  • De opbouw moet op een bestelauto passen welke met het B-rijbewijs gereden mag worden
  • De opbouw moet voorzien zijn van opbergruimte
  • Het personeel moet achterop de auto kunnen mee liften bij kleine afstanden
  • Er moet goed zicht zijn op de werkplek

De Gerealiseerde oplossing

Op de door de klant aangeleverde Renault Master hebben wij een complete opbouw gerealiseerd. De Renault Master is uitgevoerd met een toerental regelbare PTO die ons hydraulisch systeem bekrachtigd. De opbouw is uitgevoerd in Aluminium en RVS delen om roest te voorkomen, hij is licht gewicht geconstrueerd en in de gewenste kleur van de klant gespoten. Achterop de opbouw zit de spoelbak met waskoppen, oppakrek, de bediening, de handspuit, opstaprekjes en werklampen. Achter de deuren van de opbouw zit een 1.000 liter watertank, 325 liter watertank, meerdere pompen, diverse componenten en er is voldoende ruimte over om extra schoonmaakspullen mee te kunnen nemen.

Met de opbouw kan de klant, op locatie, kunststof container reinigen van 120 t/m 1.100 liter. De auto is zelfvoorzienend door de water tanken en het systeem wordt aangedreven wanneer de motor van de auto draait en de PTO is ingeschakeld. Met het hydraulische systeem kan het oppakrek op en neer gaan en worden de hydraulische pompen voor het watersysteem van de waskoppen bekrachtigd. De hydraulische pompen voor het watersysteem van de waskoppen hebben een werkdruk van 90 bar en een opbrengst van 50 liter/minuut. Het watersysteem van de waskoppen is gekoppeld aan de 1.000 liter watertank. De handspuit word bekrachtigd door een elektrische waterpomp en is gekoppeld aan de 325 liter watertank. De elektrische waterpomp heeft een werkdruk van 160 bar en een opbrengst van 14 liter/minuut.

Met het oppakrek word de container over de waskoppen geplaatst, de waskoppen reinigen de container aan de binnenkant en het vuile water komt in de spoelbak terecht. Het water wordt verschillende keren gefilterd en teruggepompt naar de opslagtank. Met de handspuit kan de container aan de buitenkant gereinigd worden.

Product Gallerij

Is uw project net een beetje anders?

De Groot Metaalbewerking is een familiebedrijf dat werkzaamheden verricht in de metaal, hydrauliek, machinebouw en losse verkoop van diverse materialen en onderdelen. Wij ontwerpen en bouwen machines geheel naar wens van de klant, persen veel hydrauliek slangen en doen verschillende reparatiewerkzaamheden op korte termijn. Wij hebben een grote diversiteit aan onderdelen op voorraad waardoor we snel kunnen werken en leveren.

2023 © Alle rechten voorbehouden